Nanocoating.nl

Zo moet je Secondelijm Verwijderen

Wellicht heb je het eens meegemaakt, secondelijm op je huid of op een ander oppervlak gekregen. Gelukkig zijn er manieren om secondelijm eenvoudig van ieder oppervlak te verwijderen. Deze volgende manieren hier bij helpen.

1. Door middel van zeep(oplossing)

Om secondelijm los te weken van is een combinatie van zeep met (warm) water een mogelijkheid. De zeep moet namelijk verdunt worden, hierom gebruik je water. Ook een tip is om een beetje azijn aan deze mix toe te voegen. Onthoud wel dat deze manier prima kan werken als secondelijm nog niet uitgehard is.

Is de lijm al uitgehard? Dan is een van de volgende manier mogelijk voor het verwijderen.

2. Aceton (oplosmiddel)

De volgende mogelijkheid om de secondelijm te verwijderen is het gebruik van aceton (bekijk hier). Een bekendere vorm van aceton is nagellak remover. Zorg dat je een beetje nagellak (aceton) op de lijm en vooral waar het hecht aanbrengt. Je moet vervolgens even wachten voordat je vanzelf merkt dat de lijm van huid je valt. De restjes kan je eraf halen met je nagel of voorwerp. Pas wel op met de nagellak remover, het kan een beetje prikken als je teveel gebruikt.

secondelijm met dop

3. Margarine (vet)

De 3e manier is het gebruik van margarine of een andere vettig product. Het is lastig om te hechten als er vet op een oppervlak zit. Deze mogelijkheid is vooral erg goed voor mensen met een gevoelige huid. Smeer de margarine of het vette product goed in waar de lijm zit. Misschien is het nodig om een paar keer wat te smeren maar dat merk je zelf snel genoeg.

4. Nagelvijl

Een andere manier is door een nagelvijl te gebruiken. Nadat de lijm is uitgehard kan je de lijm er proberen af te vijlen. Gebruik niet een te groffe vijl anders kan je je huid ook weer beschadigen.

5. Wasmiddel

De laatste manier om lijm te verwijderen is door het gebruik van vloeibaar wasmiddel. Gebruik ook warm water, hier moet je het mee mengen. Zorg dat het water niet te warm is voordat je je huid pijn doet. Maak een mooie mix van de wasmiddel en het warme water. Een kwart dopje wasmiddel is voldoende met een kopje warm water. Laat vervolgens de lijm weken in het sopje.

Vragen over het verwijderen van secondelijm? Stel ze gerust hieronder!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *