Nanocoating.nl

Alles over de beste behanglijm

De beste behanglijm is afhankelijk van jouw project, maar vaak wordt de keus gemaakt voor een A-merk, zoals Bison of Perfax behanglijm. Je hebt lijmsoorten voor behang die kant-en-klaar zijn, maar ook poeders die je moet aanmaken met water. Doe onderzoek naar de juiste materialen, want anders kan het zomaar zijn dat je behang van de muur afkomt of dat er blaasjes ontstaan. Je kunt vliesbehang plakken met gewone behanglijm, maar of het resultaat dan gewenst is, is de vraag. Gebruik altijd een sterke lijm en smeer de lijm op de muur in plaats van op het papier. Als je juist oude behangresten wilt verwijderen, dan doe je er verstandig aan te gaan stomen óf de muur te bewerken met water en afwasmiddel. Lukt dit niet? Kijk dan naar minder milieuvriendelijke oplossingen, zoals industriële schoonmaakmiddelen, zoals natriumfosfaat.

Wil je de behanglijm bewaren, na gebruik? Dat kan eventueel enkele dagen tot een paar weken, maar alleen als de lijm schoon is en er geen vies gereedschap in heeft gezeten. Zet ‘m in een afgedekte pot in de koelkast en gebruik de lijm later weer. Wil je de behanglijm weggooien, dan zullen veel mensen zeggen: in het toilet gooien en doorspoelen, maar doe dit absoluut niet! Verpak het in een afsluitbare verpakking en breng het naar de milieustraat of stort, want lijmresten horen bij het klein chemisch afval.

Ben je op zoek naar een behanglijm die goedkoop is, houd dan de aanbieding van je lokale bouwmarkt in de gaten. Ook kun je online vaak A-merken goedkoper krijgen. Je vindt Bison behanglijm veelal gewoon bij de Action, maar ook bij de Gamma, Praxis en Karwei zijn behanglijm soorten volop verkrijgbaar.

Behanglijm online kopen – Top 5

Behanglijm kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Morgen in Huis via deze webwinkels:

 

Behanglijm vergelijken

Wij hebben de meest verkochte behanglijm onder elkaar gezet, zo kan je eenvoudig vergelijken en de behang lijm kopen die je het meeste aanspreekt. De vergelijkingen baseren wij op informatie dat online beschikbaar is in combinatie met ervaringen van kopers. Gezien wij deze vergelijking geheel onafhankelijk benaderen heeft u een in een oogopslag een beeld van de verschillende producten. Onze onafhankelijkheid zit hem in het feit dat wij geen voorkeur presenteren en niet afhankelijk zijn door bijvoorbeeld advertentie inkomsten van de fabrikanten.

De adviesprijs kan wijzigen, om zeker te zijn dat je de juiste prijs betaald raden wij je aan om te klik op “bekijk hier”. Deze link verwijst je naar een webshop om zodoende de prijs te bekijken alsmede het product daar eventueel aan te schaffen.

ProductOmschrijvingAdviesprijsKopen
Perfax Readymakkelijk verwerkbaar
reukloos
€ 15,95Bekijk hier
Bisonmakkelijk verwerkbaar
corrigeerbaar
oplosmiddelvrij
€ 11,95Bekijk hier
Perfax Vinylmakkelijk verwerkbaar
corrigeerbaar
geschikt voor zeer zwaar behang
€ 10,95Bekijk hier
Bison vliesbehangcorrigeerbaar
oplosmiddelvrij
€ 13,-Bekijk hier
ACMmakkelijk verwerkbaar
corrigeerbaar
oplosmiddelvrij
€ 24,99Bekijk hier

Vragen over behanglijm? Stel ze gerust hieronder!

8 antwoorden
 1. Susanne
  Susanne zegt:

  Hallo! Ik heb nog best veel behanglijm over van het behangen van vliesbehang. Nu ga ik nog 1 en ander behangen met rauhfaserbehang maar kan ik daarvoor ook de lijm voor vliesbehang voor gebruiken? Ik vermoed dat het dan sowieso wel verdund moet worden.Ik hoor het graag.

  Beantwoorden
  • Redactie Lijmgids.nl
   Redactie Lijmgids.nl zegt:

   Beste Susanne,

   Bedankt voor je vraag!

   Die lijmen zijn vaak op dezelfde basis gemaakt. Dus in jouw geval zou dat goed moeten zijn.

   Beantwoorden
 2. Vanessa
  Vanessa zegt:

  Hoi
  Ik wil een (duur) behang gaan plakken, het is een vliesbehang met flock motief. Er staat bij ‘minder vergevingsgezind en lijmresten gaan er niet makkelijk van af’ en ook ‘ PH-neutrale, oplosmiddelvrije, op zetmeel gebaseerde, kant-en-klare lijm voor vliesbehang’
  welke lijm is te adviseren?
  Dank u!

  Beantwoorden
   • Vanessa
    Vanessa zegt:

    Bedankt voor de reactie, ja het is vliesbehang (smartpaper) van Eiffinger, geen renovatiebehang.
    Welke lijm is dan het beste? Verder nog tips?

    Beantwoorden
    • Redactie Lijmgids.nl
     Redactie Lijmgids.nl zegt:

     Beste Vanessa,

     Hiervoor kan je deze vliesbehanglijm gebruiken.
     Afhankelijk van hoeveel m2 moet je de inhoudsmaat kiezen. Deze is er in de 5 en de 10 liter. Voor 50m2 heb je ongeveer 10 liter lijm nodig.

     Wij van lijmgids.nl hebben niet nog speciale tips voor het gebruik, behalve dan dat een behangspatel wel een praktisch is voor erbij. Daarmee krijg je het mooi strak op de muur.

     Succes met je klus.

     Groet,
     Team Lijmgids.nl

     Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *