Alles over de beste behanglijm

De beste behanglijm is afhankelijk van jouw project, maar vaak wordt de keus gemaakt voor een A-merk, zoals Bison of Perfax behanglijm. Je hebt lijmsoorten voor behang die kant-en-klaar zijn, maar ook poeders die je moet aanmaken met water. Doe onderzoek naar de juiste materialen, want anders kan het zomaar zijn dat je behang van de muur afkomt of dat er blaasjes ontstaan. Je kunt vliesbehang plakken met gewone behanglijm, maar of het resultaat dan gewenst is, is de vraag. Gebruik altijd een sterke lijm en smeer de lijm op de muur in plaats van op het papier. Als je juist oude behangresten wilt verwijderen, dan doe je er verstandig aan te gaan stomen óf de muur te bewerken met water en afwasmiddel. Lukt dit niet? Kijk dan naar minder milieuvriendelijke oplossingen, zoals industriële schoonmaakmiddelen, zoals natriumfosfaat.

Wil je de behanglijm bewaren, na gebruik? Dat kan eventueel enkele dagen tot een paar weken, maar alleen als de lijm schoon is en er geen vies gereedschap in heeft gezeten. Zet ‘m in een afgedekte pot in de koelkast en gebruik de lijm later weer. Wil je de behanglijm weggooien, dan zullen veel mensen zeggen: in het toilet gooien en doorspoelen, maar doe dit absoluut niet! Verpak het in een afsluitbare verpakking en breng het naar de milieustraat of stort, want lijmresten horen bij het klein chemisch afval.

Ben je op zoek naar een behanglijm die goedkoop is, houd dan de aanbieding van je lokale bouwmarkt in de gaten. Ook kun je online vaak A-merken goedkoper krijgen. Je vindt Bison behanglijm veelal gewoon bij de Action, maar ook bij de Gamma, Praxis en Karwei zijn behanglijm soorten volop verkrijgbaar.

Behanglijm kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Morgen in Huis via deze webwinkels:

 

Vragen over behanglijm? Stel ze gerust hieronder!

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *