Alles over de beste PVC lijm

Alleslijm klinkt heel aantrekkelijk, maar jij weet net zo goed als ik, dat de juiste lijm voor jouw project essentieel is. Polyvinylchloride, zoals PVC voluit heet, is niets meer dan flexibel kunststof. Voor het verlijmen van twee delen PVC gebruik je bij voorkeur de beste PVC lijm. Denk aan leidingen, goten, afvoerbuizen, maar bijvoorbeeld ook je nieuwe vloer. Je hebt hard PVC lijm voor harde kunststoffen, zoals regenpijpen, fittingen en moffen.

Deze lijmen zijn transparant, krachtig en lossen op onder invloed van lucht en licht. De zachte lijmsoort is iets delicater, want deze is geschikt voor materialen als vijverfolie, vinyl, dekzeilen en pvc-doek.

Het is aanbevolen om de eerste tien minuten de verbinding niet te belasten, zodat de lijm de volgende 4-8 uren kan uitharden. Als de verbinding tot stand is gekomen is corrigeren niet meer mogelijk, dus houd hier rekening mee. Volgens professionals kun je de lijmverbinding losmaken door het te verwarmen, maar dit komt de materialen niet ten goede, waardoor je onder andere lekkage veroorzaakt. PVC lijm verdunnen wordt afgeraden, omdat de kracht dan ook uit de lijm verdwijnt.

Is de substantie te dik en wil je tóch verdunnen, dan kun je een speciale thinner voor pvc of MEK voor gebruiken. Overtollige lijmresten verwijderen doe je met behulp van aceton en een schone doek, die niet pluist.

Ga je grotere leidingen lijmen? Zorg ervoor dat je een grotere pot plakmiddel koopt! Anders is de lijm aan de ene kant al droog, voordat je de aan de andere kant toe bent en dan krijg je ze niet meer in elkaar.

Deze lijm is te koop bij onder andere Hornbach, Karwei, Gamma, Praxis en Action.

PVC Lijm kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Morgen in Huis via deze webwinkels:

 

Vragen over PVC lijm? Stel ze gerust hieronder!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *