Nanocoating.nl

Hittebestendige lijm voor vurige klusjes

Hittebestendige lijm komt goed van pas als je iets wilt creëren of repareren, waarbij hoge temperaturen invloed hebben op het proces. Denk aan randen langs je kookplaat, de oven voor het glas of de schermen voor de open haard. Ook hittebestendige siliconenkit is geschikt voor deze klussen, waarbij de temperatuur tot wel 300 graden Celcius kan stijgen.

Dit goedje hecht op diverse ondergronden, zoals keramiek, metaal en glas. Deze lijm, die bestand is tegen hoge temperaturen, koop je als je mazzel hebt een keer bij de Action. Normaliter zul je echter direct naar de bouwmarkt moeten rijden óf online de hittebestendige lijm of kit bestellen. De beste hittebestendige lijm koop je bijvoorbeeld bij Gamma, Praxis en Hubo.

Hittebestendige lijm en kit online kopen – Top 3

Hittebestendige lijm kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Morgen in Huis via deze webwinkels:

 

Hittebestendige lijm vergelijken

Wij hebben de meest verkochte hittebestendige lijm onder elkaar gezet, zo kan je eenvoudig vergelijken en de hittebestendige lijm kopen die je het meeste aanspreekt. De vergelijkingen baseren wij op informatie dat online beschikbaar is in combinatie met ervaringen van kopers. Gezien wij deze vergelijking geheel onafhankelijk benaderen heeft u een in een oogopslag een beeld van de verschillende producten. Onze onafhankelijkheid zit hem in het feit dat wij geen voorkeur presenteren en niet afhankelijk zijn door bijvoorbeeld advertentie inkomsten van de fabrikanten.

De adviesprijs kan wijzigen, om zeker te zijn dat je de juiste prijs betaald raden wij je aan om te klik op “bekijk hier”. Deze link verwijst je naar een webshop om zodoende de prijs te bekijken alsmede het product daar eventueel aan te schaffen.

ProductOmschrijvingAdviesprijsKopen
Bison High Tempblijvend elastisch
waterbestendig
hoge kwaliteit
€ 14,49Bekijk hier
Mesamakkelijk verwerkbaar
hoge kwaliteit
€ 15,95Bekijk hier
Fermitmakkelijk verwerkbaar
hoge kwaliteit
€ 22,95Bekijk hier

Vragen over hittebestendige lijm? Stel ze gerust hieronder!

50 antwoorden
 1. astrid
  astrid zegt:

  Hoi, de metalen plaat van de oven(buitenkant) is losgelaten. Welke lijm of kit adviseren jullie om deze weer vast te plakken?

  groet, Astrid

  Beantwoorden
 2. Maria
  Maria zegt:

  Hallo,
  Ik zoek transparante houtlijm die kleine gaatjes kan dichten in saunahout, aan de binnenkant van een sauna. Deze moet dus hittebestendig zijn tot 100 graden.
  Wat is jullie advies?
  Hartelijke groet,
  Maria

  Beantwoorden
 3. luuk
  luuk zegt:

  Hallo,
  Ik zoek Hittebestendig lijm Dat ik kan gebruiken om het hitte bed van mijn 3d printer vast te lijmen. Want toen ik een print er aan het af halen was sneed ik in het bodem. De bodem is van plastic en wat er onder zit ook.

  Beantwoorden
 4. Knars
  Knars zegt:

  Ik zoek een hittebestendige lijm om klittenband op de rail van een vouwgordijn te plakken, zodat het gordijn in de warme zon niet steeds naar beneden valt. Tips?

  Beantwoorden
 5. Marc
  Marc zegt:

  Er is een hoek van mijn inductie kookplaat afgebroken, driehoekje van 4x4x4 cm. Ik kan het stukje deels op het ijzeren frame en werkblad waar kookplaat is ingebouwd lijmen. Welke lijm ?

  Beantwoorden
 6. c van heuven
  c van heuven zegt:

  ik heb een gietijzeren ketel, waarin water om thee mee te maken wordt gekookt. Er zitten enkele zeer kleine gaatjes in. Zou ik die kunnen dicht maken met hittebestendige lijm? En komen er dan geen giftige stoffen in het theewater?

  Beantwoorden
 7. Katleen
  Katleen zegt:

  Hallo,
  Ik ben op zoek naar een hittebestendige lijm om een keramiek-schotel te lijmen waarop brood op wordt gebakken met een warmte van 240 gr C. De lijm zou dus hittebestendig en voedselveilig moeten zijn.
  Alvast bedankt voor uw advies.
  Groetjes,
  Katleen

  Beantwoorden
 8. edgar
  edgar zegt:

  hallo, mijn keramische ovenplaat van de magnetron is in meerdere stukken gebroken.

  eerdere reparatie met superlijm werkte niet. welke lijm raadt u aan?

  vr. grt

  Beantwoorden
 9. Saskia
  Saskia zegt:

  Ik lees hier vaak de tip om keramisch materiaal voor in de oven te lijmen met Mesa lijm, maar die is maar hittebestendig tot 150 graden. Kunt u iets aanraden wat echt minimaal 240 graden kan hebben? Het gaat om een keramisch beugeltje voor het grillelement wat in tweeen is gebroken.

  Beantwoorden
 10. Ramon
  Ramon zegt:

  Ik wil de klep van mijn smoker 1 lucht dicht sealen. 1 zijde zal ik met siliconenpapier inpakken en later verwijderen zodat ik een juiste passing heb.
  Welke hittebestendige kit is hiervoor geschikt ivm voedselveiligheid?

  Gr. Ramon

  Beantwoorden
 11. Adrie
  Adrie zegt:

  Goedemorgen,
  Ik wil elektronische componenten die erg heet kunnen (140 C en hoger) worden op een koelelement lijmen. Welke lijm zou ik daarvoor kunnen gebruiken.

  Beantwoorden
 12. Mischa
  Mischa zegt:

  Ik heb een oven gekocht waarvan de ruit los is gekomen van het scharnier. De vorige eigenaar heeft de lijm tussen het scharnierelement (kunststof) en de ruit met folie los gemaakt. Ik heb geen idee hoe heet dit deel wordt, maar ik wil graag een oplossing die minimaal een aantal jaren houdt. Lijm, kit, whatever, als het maar houdt. De andere kant is nog goed vast.
  Bij voorbaat dank voor de reactie.

  Beantwoorden
  • Redactie Lijmgids.nl
   Redactie Lijmgids.nl zegt:

   Beste Iris,

   Bedankt voor je vraag!

   Ja zeker, deze lijm is geschikt voor in een oven.

   Met vriendelijke groet,
   Redactie Lijmgids.nl

   Beantwoorden
 13. Ton
  Ton zegt:

  Ik heb een stalen isolatie gamel voor warmhouden van voedsel. Het handvat van het deksel heeft losgelaten. Is dit te lijmen en met welke lijm?

  Beantwoorden
 14. Marije
  Marije zegt:

  Aan de binnenkant van mijn oven (zijpaneel) zijn 2 busjes afgebroken, deze zijn helaas niet meer te bestellen ivm leeftijd van de oven.
  Welke lijm zou ik kunnen gebruiken om de buisjes vast te kunnen plakken in het zijpaneel?

  Beantwoorden
 15. Jeroen
  Jeroen zegt:

  Goedendag, De vuurkorf in mijn Big Green Egg BBQ, dus het deel waar de kolen in liggen, is in 2 stukken gebroken. Dit is onbehandeld keramiek (niet geglazuurd). Is dit te lijmen en zo ja, daarna bestand tegen max. 300 graden?
  In de praktijk is 175-200 graden de meest gebruikte temperatuur.
  Alvast bedankt voor uw reactie.

  Beantwoorden
 16. Gerard M
  Gerard M zegt:

  Welk lijm dien ik te gebruiken om een gebroken gietijzeren uitlaat spruitstuk van een dieselmotor weer te verbinden ? Moet uiteraard hittebestendig zijn. Verneem graag van u.
  MVG Gerard

  Beantwoorden
 17. Luc
  Luc zegt:

  Beste
  De stenen in mijn pizzaoven zijn gebroken, graag had ik ze gelijmd. Welke lijm adviseert u die hittebestendig én ook voedselveilig is? Alvast bedankt

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *