Nanocoating.nl

Alles over de Beste Textiellijm en waar je het online kan kopen

In een geval dat textiel kapot is gegaan of je twee textiel materialen aan elkaar wilt hechten heb je 2 opties: lijmen of naaien. Lijmen heeft als voordeel dat je niet ziet dat aan elkaar gehecht is waarbij het naaien een duidelijke lijn te zien is. Textiel lijm is over het algemeen transparant verkrijgbaar van de bekendere merken zoals Pattex en Bison. Ook het minder bekende merk E6000 en Gutermann zijn zeer aanbevolen als textiellijm. Wij merken dat de textiellijm van Pattex een alleskunner is en voor 99% van de projecten en uitdagingen de beste lijm voor stof en textiel.

Onder textiel lijm wordt ook wel kledinglijm verstaan. Zeker om dat het een speciale lijm voor voor stof is dat voor ieder kleding stuk gebruikt kan worden. Bekijk onderstaande lijmen om stoffen aan elkaar te lijmen. Textiel lijm is te koop bij de bekende winkels zoals Action, Gamma, HEMA, Praxis en Bol.com.

Textiellijm Online Kopen – Top 5

Wij hebben de meest verkochte en beste textiellijmen naast elkaar gezet in onze top 5:

Tip van de expert

Logo lijmgids.nl Voordat je begint aan het lijmen van textiel, zorg ervoor dat de ondergrond goed schoon, droog en ontvet is. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld verf, moet de lijm goed kunnen hechten aan de ondergrond. Dit geldt voor beide oppervlakten die gelijmd moeten worden.

Ook is het super handig om een lijmklem in huis te hebben. Na het lijmen kan je met deze klem alles goed en stevig vastzetten.

Textiellijm kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Morgen in Huis via deze webwinkels:

 

Textiellijm van de Action, wat zijn de ervaringen?

Wij merken dat er veel naar een alternatief wordt gezocht en gevraagd. Bison en Pattex zijn reeds bekend maar textiellijm Action producten wordt de laatste tijd veel opgemerkt door onze redactie. Daarom zijn wij op onderzoek uitgegaan en gekeken wat de ervaring is van textiel lijm van de Action en of het ook echt een waardig alternatief is t.o.v. bijvoorbeeld een textiel lijm van Bison of Pattex. In eerste instantie is het duidelijk dat de lijm van Action aanzienlijk goedkoper is. De Action lijm is gemiddeld 0,99 eurocent, en die van bijvoorbeeld Pattex is 7,45 euro bij Bol.com. Een groot verschil, maar als er verwacht wordt dat een textiellijm het werk goed doet mag je ervan uit gaan dat een lijm van 7,45 euro een betere prestaties heeft dan die van 0,99 eurocent.

Wat ons direct opvalt is dat Action het merk Cre-Ation gebruikt. Dit komt ook duidelijk terug op de webshop waar bij de artikelomschrijving dat het echt gaat om een lijm voor textiel en hobbymaterialen. Er mag dus niet vanuit worden gegaan dat deze lijm jouw broek of andere belangrijke textiel redt van problemen.

Pattex textiellijm

Pattex Textiellijm (Onze keuze)

Pattex Special Textiel. Het perfecte product voor permanente hechting van textiel. Kan verschillende soorten textiel verlijmen, bijvoorbeeld katoen, spijkerstof, linnen, vilt en synthetische stoffen, zelfs in combinatie met hout, leer en metaal. De krachtige lijmformule droogt transparant op, is wasbestendig en zelfs strijken is mogelijk.

Textiellijm vergelijken

Wij hebben de meest verkochte textiellijm onder elkaar gezet, zo kan je eenvoudig vergelijken en de textiellijm kopen die je het meeste aanspreekt. De vergelijkingen baseren wij op informatie dat online beschikbaar is in combinatie met ervaringen van kopers. Gezien wij deze vergelijking geheel onafhankelijk benaderen heeft u een in een oogopslag een beeld van de verschillende producten. Onze onafhankelijkheid zit hem in het feit dat wij geen voorkeur presenteren en niet afhankelijk zijn door bijvoorbeeld advertentie inkomsten van de fabrikanten.

De adviesprijs kan wijzigen, om zeker te zijn dat je de juiste prijs betaald raden wij je aan om te klik op “bekijk hier”. Deze link verwijst je naar een webshop om zodoende de prijs te bekijken alsmede het product daar eventueel aan te schaffen.

ProductOmschrijvingAdviesprijsKopen
Pattexhandig in gebruik
Goede prijs/kwaliteit
€ 6,99Bekijk hier
Bisonmakkelijk verwerkbaar
droogt snel
gemakkelijk aan te brengen
€ 7,95Bekijk hier
Gutermannmakkelijk verwerkbaar
corrigeerbaar
goed merk voor een goede prijs
€ 11,95Bekijk hier
Gutermann (1 tube)Goede kwaliteit€ 9,99Bekijk hier
E6000makkelijk verwerkbaar
corrigeerbaar
€ 6,95Bekijk hier

Textiellijm ervaringen en reviews

Textiellijm van Bison ontving onder andere de volgende reviews:

Ik heb de lijm gebruikt om patches en emblemen op mijn wollen bomberjack te plakken. Dat ging perfect. Gemakkelijk in te strijken met de bijgeleverde verdeler. Droogt snel. Raad wel aan er even een uur of twee wat zware boeken op te leggen zodat het gelijkmatig en strak opdroogt.” ⭐⭐⭐⭐

Handig voor kapotte (kinderen)spijkerbroeken door een oud lapje achter het gat lijmen kan de broek weer even mee, lijm laat niet los door wassen.” ⭐⭐⭐⭐⭐

De Pattex Made at Home Special lijm voor textiel kreeg onder andere de volgende reviews:

Een badge op een hemd naaien is een hele karwei, met deze lijm direct gedaan. Volg de instructies:
1. beide oppervlakte met lijm bedekken 2. Beide delen samenvoegen (hier gebruik ik een doekje om de overtollige lijm te verwijderen. Nu is de lijm nog wit, na het hele proces is hij transparant) 3. 30 minuten wachten 4. Strijken” ⭐⭐⭐⭐⭐

Pas 1 keer gebruikt, maar deed precies wat het moest doen. En zit goed vast. Alleen had de beschrijving op de verpakking beter gekund. Verder heel tevreden.” ⭐⭐⭐⭐⭐

Wat is textiellijm en wat zijn de voordelen van het gebruik ervan?

secondelijm met dopTextiel lijm is een zelfklevend product dat wordt gebruikt als alternatief voor het naaien van kleding en andere materialen van textiel. Hiermee kunt u stoffen samen lamineren zonder een draad en naald te gebruiken met de optie om tijdelijke of permanente bindingen te maken.

Als u een goede permanente textiel lijm gebruikt, zult u genieten van de prachtige voordelen die het te bieden heeft, waaronder de duurzaamheid en de wasbaarheid.

Textiel lijm wordt grotendeels gezien als gemaakt voor degenen die niet zo goed zijn in naaien, maar dat is niet waar. Het was eigenlijk bedoeld voor het handiger maken van doe-het-zelf en professioneel ontwerpen en repareren van kleding.

Als je een strak schema hebt en je wilt snel een naaitaak voltooien, of de jurk die je draagt voor het interview moet snel worden gerepareerd, maar er is niet genoeg tijd om het te naaien, het gebruik van de beste lijm voor stof is zeker de moeite waard.

Stof lijmen op stof met kledinglijm

Nu er ook actief vanuit de politiek wordt gestuurd op herbruik van kleding, kan je gewoon simpel kleding repareren met textiellijm. Dit wordt ook wel kledinglijm genoemd. Stof op stof lijmen is super makkelijk. Het enige wat je nog hebt is de juiste kledinglijm en een lijmklem en repareren maar. Binnen 5 minuten kan jij simpel een scheur fixen.

Bekijk ook onderstaand tabel welke projecten wij welke lijm adviseren.

Object of materiaal

Lijmproduct

Scheur in je zonnescherm reparerenPattex textiellijm
Scheur in je spijkerbroek reparerenPattex textiellijm
Klitteband op textiel lijmenPattex textiellijm

Hoe textiel lijm te gebruiken

Bekijk in de volgende video hoe textiellijm eenvoudig een broek kan repareren.


Vragen over textiellijm? Stel ze hier!

66 antwoorden
 1. Peter Hoekstra
  Peter Hoekstra zegt:

  Goedendag, ik heb een spijkerbroek met een gat vlakbij het kruis. Nu wil ik een stuk spijkerstof gebruiken om dit gat op te vullen. Nu zie ik in de video dat met kledinglijm dit gemaakt kan worden. Welke lijm moet ik nu hebben dan?

  Beantwoorden
 2. Maurice
  Maurice zegt:

  Hi, ik wil graag een rond stuk velcropatch op een outdoor buitenjas (hardshell) lijmen zodat er een embleem (velcro) op kan.
  Welke lijm kan het het beste hiervoor gebruiken? Het moet in weer en wind blijven zitten. Regen, kou, sneeuw etc.

  Gr, Maurice

  Beantwoorden
 3. Krista
  Krista zegt:

  Beste,
  Ik heb al een aantal soorten lijm uitgeprobeerd, maar ik heb steeds het probleem dat de lijm door de stof heenkomt en vlekken veroorzaakt die er niet meer uit te krijgen zijn. Ik ben op zoek naar een lijm die dus wat dikker is en niet zo dun dat hij door de stof heentrekt. Kunt u mijn hierbij adviseren?
  Groet Krista

  Beantwoorden
 4. Jack
  Jack zegt:

  Ik zoek goede lijm die ik kan gebruiken om de afwerkband (van textiel) onder het wollen vloerkleed in de woonkamer opnieuw vast te zetten (plakken). Kun u mij adviseren? Met dank!

  Beantwoorden
 5. Roosje
  Roosje zegt:

  Beste, ik maak grote kleden van wol.Graag zou ik willen vragen welke lijmsoort ik aan de achterkant kan gebruiken dat het wol niet losraakt.Het zijn grote kleden dus het moet een grote pot lijm zijn. Groet Rosita

  Beantwoorden
  • Redactie Lijmgids.nl
   Redactie Lijmgids.nl zegt:

   Beste Roosje,

   Hartelijk dank voor je vraag!

   Grote potten textiellijm zijn, naar mijn idee, niet beschikbaar. Ook het lijmen van wol zou een lastig klusje zijn. Helaas kan ik je daar niet bij helpen.

   Beantwoorden
 6. Johan
  Johan zegt:

  wij willen graag een kuiptent verlijmen van Gecoat zeildoek, 100% polyester, TenCate All Season WR-200. Welke lijm kunnen we hiervoor het beste gebruiken… watervast en met een redelijk treksterkte?

  Beantwoorden
 7. Marieke
  Marieke zegt:

  Hallo,
  Door de layout van mijn ramen en ventilatieroosters wil ik graag een verduisterend polyester rolgordijn andersom (met de gladde kant) op de rvs buis vast zetten. Kan ik dit het beste met de 100% van Pattex doen of werkt iets anders beter? In het geval van Pattex; hoeveel gram zou ik per meter rolgordijn ongeveer gebruiken? (In totaal 5m te gaan).
  Groeten,
  Marieke

  Beantwoorden
 8. Syl
  Syl zegt:

  Beste,
  Welke lijm kan ik gebruiken om een kristal steentje op een stevige T-shirt stof (terug) te plakken?
  Bij voorbaat mijn dank!

  Groet,
  Syl

  Beantwoorden
 9. Fransje
  Fransje zegt:

  Hallo,
  Ik heb stof verkeerd gelijmd. Is het mogelijk deze textiellijmverbinding te verwijderen om deze fout te corrigeren?
  Alvast bedankt.

  Beantwoorden
 10. Peter Huizing
  Peter Huizing zegt:

  Ik wil een canvas doek op plexiglas lijmen. Her gaat om een oppervlakte van 60-80 cm. Welke lijm kan ik het beste gebruiken.

  Met vriendelijke
  P huizing

  Beantwoorden
 11. A
  A zegt:

  Hallo, ik zoek een lijm om een stukje stof op de achterkant van een tapijt te lijmen (dus wol). Wat zou je aanraden? Zou een lijmspuitbus daar ook interessant voor zijn? ik zou denken dat dat de lijm mss wat beter verdeeld (en dus zeker vooraan niet zichtbaar is). bedankt alvast, super interessante site 🙂

  Beantwoorden
 12. Joke
  Joke zegt:

  Ik heb mijn bloes te heet gestreken met een gat als gevolg. Welke lijm kan ik het beste gebruiken om er een lapje achter te plakken? De stof is synthetisch.

  Beantwoorden
 13. Quintijn
  Quintijn zegt:

  Goedemorgen,

  Ik heb een grote hoeveelheid badges die ik op zwemvesten moet zetten.
  Is textiellijm hiervoor een oplossing en welke raad u dan aan?
  En heeft u ervaring met hoe dit lijm reageert op regelmatig nat worden?

  Heel erg bedankt alvast!

  Beantwoorden
 14. Willie en Annie
  Willie en Annie zegt:

  Ik heb een mooie afbeelding op heel dun linnen van 75 x 150 cm. die wil ik op een multiplex plaat lijmen, alleen de randen met houtlijm. Het is een spel voor ballen gooien dus op diverse plaatsen zitten ook gaten in en die wil ik dan rondom met lijm vastzetten Ben bang dat daarna de houtlijm door het dunne doek zichtbaar wordt? Wat is het beste?

  Beantwoorden
 15. Leen
  Leen zegt:

  Beste,
  In een outdoor jasje van polyester (en 8% elastan) is de stof rond de rits van een borstzakje los gekomen. Het was niet genaaid, maar sowieso gekleefd. Welke lijm adviseert u om opnieuw de polyester stof op de rand van de rits te kleven?
  Dank voor uw reactie!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *