Alles over de Beste Textiellijm en waar je het online kan kopen

In een geval dat textiel kapot is gegaan of je twee textiel materialen aan elkaar wilt hechten heb je 2 opties: lijmen of naaien. Lijmen heeft als voordeel dat je niet ziet dat aan elkaar gehecht is waarbij het naaien een duidelijke lijn te zien is. Textiel lijm is over het algemeen transparant verkrijgbaar van de bekendere merken zoals Pattex en Bison. Ook het minder bekende merk E6000 en Gutermann zijn zeer aanbevolen als textiellijm.

> Direct naar de top 5 textiellijmen

Onder textiel lijm wordt ook wel kledinglijm verstaan. Zeker om dat het een speciale lijm voor voor stof is dat voor ieder kleding stuk gebruikt kan worden. Bekijk onderstaande lijmen om stoffen aan elkaar te lijmen. Textiel lijm is te koop bij de bekende winkels zoals Action, Gamma, HEMA, Praxis en Bol.com.

Textiellijm Online Kopen – Top 5

Wij hebben de meest verkochte en beste textiellijmen naast elkaar gezet in onze top 5:

Textiellijm kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Morgen in Huis via deze webwinkels:

 

Textiellijm vergelijken

Wij hebben de meest verkochte textiellijm onder elkaar gezet, zo kan je eenvoudig vergelijken en de textiellijm kopen die je het meeste aanspreekt. De vergelijkingen baseren wij op informatie dat online beschikbaar is in combinatie met ervaringen van kopers. Gezien wij deze vergelijking geheel onafhankelijk benaderen heeft u een in een oogopslag een beeld van de verschillende producten. Onze onafhankelijkheid zit hem in het feit dat wij geen voorkeur presenteren en niet afhankelijk zijn door bijvoorbeeld advertentie inkomsten van de fabrikanten.

De adviesprijs kan wijzigen, om zeker te zijn dat je de juiste prijs betaald raden wij je aan om te klik op “bekijk hier”. Deze link verwijst je naar een webshop om zodoende de prijs te bekijken alsmede het product daar eventueel aan te schaffen.

ProductOmschrijvingAdviesprijsKopen
Pattexhandig in gebruik
Goede prijs/kwaliteit
€ 6,99Bekijk hier
Bisonmakkelijk verwerkbaar
droogt snel
gemakkelijk aan te brengen
€ 7,95Bekijk hier
Gutermannmakkelijk verwerkbaar
corrigeerbaar
goed merk voor een goede prijs
€ 11,95Bekijk hier
Gutermann (1 tube)Goede kwaliteit€ 9,99Bekijk hier
E6000makkelijk verwerkbaar
corrigeerbaar
€ 6,95Bekijk hier

Wat is textiellijm en wat zijn de voordelen van het gebruik ervan?

secondelijm met dopTextiel lijm is een zelfklevend product dat wordt gebruikt als alternatief voor het naaien van kleding en andere materialen van textiel. Hiermee kunt u stoffen samen lamineren zonder een draad en naald te gebruiken met de optie om tijdelijke of permanente bindingen te maken.

Als u een goede permanente textiel lijm gebruikt, zult u genieten van de prachtige voordelen die het te bieden heeft, waaronder de duurzaamheid en de wasbaarheid.

Textiel lijm wordt grotendeels gezien als gemaakt voor degenen die niet zo goed zijn in naaien, maar dat is niet waar. Het was eigenlijk bedoeld voor het handiger maken van doe-het-zelf en professioneel ontwerpen en repareren van kleding.

Als je een strak schema hebt en je wilt snel een naaitaak voltooien, of de jurk die je draagt voor het interview moet snel worden gerepareerd, maar er is niet genoeg tijd om het te naaien, het gebruik van de beste lijm voor stof is zeker de moeite waard.

Hoe textiel lijm te gebruiken

Bekijk in de volgende video hoe textiellijm eenvoudig een broek kan repareren.


Vragen over textiellijm? Stel ze hier!

44 antwoorden
 1. Peter Hoekstra
  Peter Hoekstra zegt:

  Goedendag, ik heb een spijkerbroek met een gat vlakbij het kruis. Nu wil ik een stuk spijkerstof gebruiken om dit gat op te vullen. Nu zie ik in de video dat met kledinglijm dit gemaakt kan worden. Welke lijm moet ik nu hebben dan?

  Beantwoorden
 2. Maurice
  Maurice zegt:

  Hi, ik wil graag een rond stuk velcropatch op een outdoor buitenjas (hardshell) lijmen zodat er een embleem (velcro) op kan.
  Welke lijm kan het het beste hiervoor gebruiken? Het moet in weer en wind blijven zitten. Regen, kou, sneeuw etc.

  Gr, Maurice

  Beantwoorden
 3. Krista
  Krista zegt:

  Beste,
  Ik heb al een aantal soorten lijm uitgeprobeerd, maar ik heb steeds het probleem dat de lijm door de stof heenkomt en vlekken veroorzaakt die er niet meer uit te krijgen zijn. Ik ben op zoek naar een lijm die dus wat dikker is en niet zo dun dat hij door de stof heentrekt. Kunt u mijn hierbij adviseren?
  Groet Krista

  Beantwoorden
 4. Jack
  Jack zegt:

  Ik zoek goede lijm die ik kan gebruiken om de afwerkband (van textiel) onder het wollen vloerkleed in de woonkamer opnieuw vast te zetten (plakken). Kun u mij adviseren? Met dank!

  Beantwoorden
 5. Roosje
  Roosje zegt:

  Beste, ik maak grote kleden van wol.Graag zou ik willen vragen welke lijmsoort ik aan de achterkant kan gebruiken dat het wol niet losraakt.Het zijn grote kleden dus het moet een grote pot lijm zijn. Groet Rosita

  Beantwoorden
  • Redactie Lijmgids.nl
   Redactie Lijmgids.nl zegt:

   Beste Roosje,

   Hartelijk dank voor je vraag!

   Grote potten textiellijm zijn, naar mijn idee, niet beschikbaar. Ook het lijmen van wol zou een lastig klusje zijn. Helaas kan ik je daar niet bij helpen.

   Beantwoorden
 6. Johan
  Johan zegt:

  wij willen graag een kuiptent verlijmen van Gecoat zeildoek, 100% polyester, TenCate All Season WR-200. Welke lijm kunnen we hiervoor het beste gebruiken… watervast en met een redelijk treksterkte?

  Beantwoorden
 7. Marieke
  Marieke zegt:

  Hallo,
  Door de layout van mijn ramen en ventilatieroosters wil ik graag een verduisterend polyester rolgordijn andersom (met de gladde kant) op de rvs buis vast zetten. Kan ik dit het beste met de 100% van Pattex doen of werkt iets anders beter? In het geval van Pattex; hoeveel gram zou ik per meter rolgordijn ongeveer gebruiken? (In totaal 5m te gaan).
  Groeten,
  Marieke

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.