Nanocoating.nl

Repareer kopjes en ander porselein weer met porselein lijm

Het zal je maar gebeuren: je laat je favoriete serviesstuk, kunstwerk of dure vaas vallen. Zomaar kapot, maar wees gerust, je kunt keramiek lijmen zonder problemen. Ook aardewerk lijmen hoeft geen uitdaging te zijn door de juiste porselein lijm te kopen. Een twee componenten epoxylijm is water- en dus ook afwasbestendig, dus dat middel wordt vooral aanbevolen. Denk dan aan de Kombi Snel of Turbo van Bison of aan de speciale porseleinlijm van Pattex.  Wil je porselein repareren, zoals grootmoeder dat deed met melk? Dompel een kopje met een barst onder in een pan met kokende melk. Laat het een uurtje sudderen en zie hoe de melkeiwitten op miraculeuze wijze de barst opvullen.

Deze lijmen zijn speciaal ontwikkelt om porselein en ander aardewerk weer goed aan elkaar te laten hechten. Daarbij moet het tevens een soort waterbestendige lijm zijn omdat het ook tegen onder andere de vaatwasser moet kunnen. Tegenwoordig zijn lijmen ook zo ontwikkelt dat het reukloos en transparant is. Het laatste wat je wilt is een witte of zwarte streep in je porselein. Mensen moeten natuurlijk niet weten dat het ooit eens stuk is geweest.

Porselein lijm kopen van de beste merken

Porselein lijm is bijna overal wel verkrijgbaar. Onder andere bij supermarkten in de buurt zoals de AH of Jumbo maar ook doe-het-zelf zaken als Gamma, Hornbach, Karwei en Praxis. Ook de koopjes winkels HEMA heeft altijd porselein lijm op voorraad. Online koop je deze lijm bij Bol.com of Amazon.nl. Zo weet je dat je veilig kan betalen en de levering super snel is.

Tip van de expert

Logo lijmgids.nlWij adviseren je maar al te graag om goed voorbereid aan je klus te beginnen. Zorg voor een schone en overzichtelijke werkplek. Als je toch besluit om op je mooie tafel een lijmklus aan te pakken zorg dan voor een placemat of folie zodat dit chemische goedje niet op je tafel terecht komt. Het is namelijk erg lastig om dit goed van je tafel af te krijgen.Daarnaast is het nooit verkeerd om een lijmklem in huis te hebben. Na het lijmen altijd de lijmklem gebruiken om zodoende te weten dat je beide kanten goed aan elkaar laat hechten.

PATTEX Alleslijm Multi Porselein

Pattex Porselein Lijm (Onze keuze)

Lijmt alles extra stevig voor universele toepassingen en reparaties. Ideaal op kantoor of thuis. In de vorm van een gel. Lijmt bijna alle materialen (bijvoorbeeld hout, plastic, steen, glas, metaal). Geen oplosmiddelen. Droogt helder op, dus geen kleurstof te zien Zorg dat de te verlijmen oppervlakken schoon droog en goed passend zijn

Porselein lijm kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Morgen in Huis via deze webwinkels:

 

Porselein lijm vergelijken

Wij hebben de meest verkochte porselein lijm onder elkaar gezet, zo kan je eenvoudig vergelijken en de porselein lijm kopen die je het meeste aanspreekt. De vergelijkingen baseren wij op informatie dat online beschikbaar is in combinatie met ervaringen van kopers. Gezien wij deze vergelijking geheel onafhankelijk benaderen heeft u een in een oogopslag een beeld van de verschillende producten. Onze onafhankelijkheid zit hem in het feit dat wij geen voorkeur presenteren en niet afhankelijk zijn door bijvoorbeeld advertentie inkomsten van de fabrikanten.

De adviesprijs kan wijzigen, om zeker te zijn dat je de juiste prijs betaald raden wij je aan om te klik op “bekijk hier”. Deze link verwijst je naar een webshop om zodoende de prijs te bekijken alsmede het product daar eventueel aan te schaffen.

ProductOmschrijvingAdviesprijsKopen
Pattex lijmmakkelijk verwerkbaar
corrigeerbaar
€ 10,69Bekijk hier
Pattex classicmakkelijk verwerkbaar€ 14,95Bekijk hier
ComfortTrendssupersnel werkend
makkelijk verwerkbaar
€ 27,95Bekijk hier
Pattex speciaal lijmmakkelijk verwerkbaar
reukloos
€ 9,95Bekijk hier
Decoupagemakkelijk verwerkbaar
supersnel werkend
€ 26,99Bekijk hier

Porselein lijm ervaringen en reviews

Porselein lijm van Pattex ontving onder andere de volgende reviews:

Mooie lijm. Bij modelbouw erg handig, afwasbaar met water.” ⭐⭐⭐⭐⭐

Super makkelijk te gebruiken. Werkt goed voor porseleinen kopjes waar het oortje van mist.” ⭐⭐⭐⭐⭐

De Pattex Classic lijm voor porselein kreeg onder andere de volgende reviews:

Beetje weinig maar voldoende om m’n aardewerk weer te fixen.” ⭐⭐⭐⭐⭐

Snel geleverd top! Werkt goed en is sterk.” ⭐⭐⭐⭐⭐

Meest gestelde vragen over porselein lijm

In onderstaand overzicht staan de meest gestelde vragen die wij over porselein lijm hebben ontvangen. Heb jij een vraag die hier niet tussen staat? Vraag  het dan onderaan de pagina en wij helpen je graag verder!

Dat kan simpelweg met de Pattex Special lijm voor porselein. Eenvoudig te gebruiken en super sterk.

Door beide kanten eerst een beetje stofvrij en droog te maken. Vervolgens gebruik bijvoorbeeld de Pattex Special om beide kanten aan elkaar te lijmen. Gebruik bijvoorbeeld een lijmklem om beide kanten aan elkaar te houden. Laat minimaal 8 uur drogen voor  het beste resultaat.

Dat zou kunnen. Met een secondelijm kan je best een goed resultaat krijgen. Je moet onthouden dat bijvoorbeeld de Pattex Special juist speciaal is ontwikkelt om porselein te lijmen.

Vragen over porselein lijm? Stel ze gerust hieronder!

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *