Nanocoating.nl

Eetbare Lijm om van te smullen

Hoe krijgen chefs het toch voor elkaar om suiker objecten te plakken op taarten en andere lekkernijen? Het geheim is eetbare lijm of suikerlijm. Deze klein potjes met wonder gelei is stiekem het recept van de echte kenner. Suikerlijm klinkt wat beter maar het komt simpelweg neer op een eetbare lijm op basis van suiker om verschillen vormpjes en andere objecten op taarten en lekkernijen te plakken zonder gedoe. Je kan het ook zelf maken maar soms is het handige dat je een potje koopt. Scheelt soms toch weer flink wat tijd.

Eetbare lijm gebruiken op bakcreaties

Er zijn verschillende merken die eetbare lijm al kant en klaar voor je gemaakt hebben. Deze eetbare lijm is super handig om sheets of decoraties op fondant of licht gehard botercreme te plakken. Merken zoals Tasty Me, FunCakes en The Cookie Cutter hebben allemaal suikerlijm in een handig potje. Niet duur en super eenvoudig te gebruiken. Daarnaast zijn er eetbare lijmen te koop bij de bekende supermarkten zoals Jumbo, AH, Action, Xenos en de HEMA. Ook Dr Oekter heeft een suikerlijm speciaal voor bakcreaties.

Tasty Me eetbare lijm

+ Kleurloos
+ Met kwastje
+ Makkelijk te verwerken

Eetbare lijm tasty me

Fun Cakes Eetbare lijm

+ Makkelijk te gebruiken
+ Ook voor botercreme
+ Transparant

Fun cakes eetbare lijm

Caking it Easy

+ Doseer flesjes
+ Klein en handig
+ Transparant

Kies in 4 stappen de juiste eetbare lijm

Wij krijgen geregeld de vraag welke eetbare lijm nu de juiste is voor een bepaalde bakcreatie. Daarom moet je de volgende vragen eerst voor jezelf beantwoorden wil je er achter komen welke suikerlijm geschikt is voor jouw project.

  1. Wat voor bakcreatie wil je maken?
  2. Wat voor materiaal wordt je bakcreatie?
  3. Wat wil je op je bakcreatie plakken?
  4. Moet het een kleur hebben of juist transparant?

9 van de 10 antwoorden komt neer op een transparante en kleurloze eetbare lijm voor een taart. Dan kan je het beste gaan de Tasty Me eetbare lijm.

Eetbare lijm tasty me

Tasty Me Edible Glue (Onze keuze)

Deze lijm is eetbaar en is dus geschikt om mee te bakken. Jij kunt ook een echte bakker zijn en de mooiste lekkernijen maken met behulp van dit potje. In het potje zit een kwastje, zodat je de lijm makkelijk kunt verdelen. De lijm lost transparant op.

Tip van de expert

Logo lijmgids.nl Voor dat je begint met je bakcreatie en je gaat suikerlijm gebruiken, lees eerst goed de verpakking van het gekochte product. Het kan zijn dat je eerst hetdoseermondje of de meegeleverde kwast goed moet schoonmaken voordat je begint met smeren. Ook kunnen droogtijden verschillend zijn, dus daarom ons advies om altijd de verpakking en instructies goed te lezen.

Eetbare lijm vergelijken

Wij hebben de meest verkochte eetbare lijm onder elkaar gezet, zo kan je eenvoudig vergelijken en de eetbare lijm kopen die je het meeste aanspreekt. De vergelijkingen baseren wij op informatie dat online beschikbaar is in combinatie met ervaringen van kopers. Gezien wij deze vergelijking geheel onafhankelijk benaderen heeft u een in een oogopslag een beeld van de verschillende producten. Onze onafhankelijkheid zit hem in het feit dat wij geen voorkeur presenteren en niet afhankelijk zijn door bijvoorbeeld advertentie inkomsten van de fabrikanten.

De adviesprijs kan wijzigen, om zeker te zijn dat je de juiste prijs betaald raden wij je aan om te klik op “bekijk hier”. Deze link verwijst je naar een webshop om zodoende de prijs te bekijken alsmede het product daar eventueel aan te schaffen. Mochten er inmiddels grote wijzigingen zijn in prijs, laat het ons weten dan passen wij het hieronder direct aan.

ProductOmschrijvingAdviesprijsKopen
Tasty Me Eetbare lijmmakkelijk verwerkbaar
transparant
€ 8,50Bekijk hier
Fun Cakes Suikerlijmmakkelijk verwerkbaar
kleurloos
€ 8,45Bekijk hier
Caking it Easy Eetbare lijmdoseerflesje (11 ml)
makkelijk verwerkbaar
€ 7,50Bekijk hier

Meest gestelde vragen over eetbare lijm

In onderstaand overzicht staan de meest gestelde vragen die wij over eetbare lijm hebben ontvangen. Heb jij een vraag die hier niet tussen staat? Vraag  het dan onderaan de pagina en wij helpen je graag verder!

Nee, eetbare lijm is niet giftig. Dubbel check altijd eerst de verpakking en de productomschrijving op de webshop. Het laatste dat je wilt is dat je per ongeluk secondelijm koopt in plaats van suikerlijm.

Dat kan, lees daarom goed de verpakking en controleer of er stoffen in zitten waar mensen allergisch voor kunnen zijn.

Minimaal 12 maanden. Gezien het vaak om suiker gaat kan het zijn dat het wel jaren mee kan zonder dat het verkeerd wordt. Lees daarom altijd de verpakking goed.

Eetbare lijm kan je kopen bij de bekende supermarkten zoals Jumbo, AH, Action, Xenos en de HEMA. Ook kan je online eetbare lijm bij onder andere Bol.com en Amazon.nl

Eetbare lijm kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Morgen in Huis via deze webwinkels:

 

Suikerlijm zelf maken met poedersuiker

Wist je dat er ook een soort eetbare lijm in hagelslag zat vroeger? Tegenwoordig is het een geheim recept, denkt men. Waarom zou je het zelf niet maken met poedersuiker. Het is echt super makkelijk. Doe wat poedersuiker in een schaaltje en doe er een drup water in. Met een garde klop je de klontjes eruit. Je kan nog een extra drup water doen maar zoveel water heb je niet nodig. Even kloppen en klaar ben je!

Vragen over Eetbare lijm? Stel ze gerust hieronder!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *