Nanocoating.nl

Alles over de Beste Secondelijm en waar je het online kan kopen

Secondelijm is een van de meest gebruikte lijmsoorten voor zowel thuis als professioneel gebruik. Dit type lijm komt vaak in zeer kleine verpakkingen. Qua veiligheid is het zeer belangrijk om op te letten tijdens het gebruik van secondelijm. Het wel bekende plakken van huid op huid zorgt voor vele ongelukken op de huid. 1 secondelijm wordt soms ook wel superlijm genoemd, omdat het een super eigenschap heeft namelijk ultra snelle droging en hechting.

> Direct naar de top 5 secondelijmen

Secondelijm van fabrikanten als Bison, Tesa en Pattex zijn veelal te krijgen bij de bekende winkels zoals bij de Action of HEMA maar ook online zoals Bol.com, Praxis, Kruidvat en anderen. Het kopen van secondelijm is een fluitje van een cent, de kwaliteit van Tesa, Bison en Pattex is zeer aanbevolen. De volgende secondelijmen zijn dan ook zorgvuldig uitgekozen, wat het project ook is.

Secondelijm online kopen – top 5

Wij hebben de 5 meest verkochte en aanbevolen secondelijmen naast elkaar gezet in een handig overzicht:

Secondelijm kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Morgen in Huis via deze webwinkels:

 

Secondelijm vergelijken

Wij hebben de meest verkochte secondelijm onder elkaar gezet, zo kan je eenvoudig vergelijken en de seconde lijm kopen die je het meeste aanspreekt. De vergelijkingen baseren wij op informatie dat online beschikbaar is in combinatie met ervaringen van kopers. Gezien wij deze vergelijking geheel onafhankelijk benaderen heeft u een in een oogopslag een beeld van de verschillende producten. Onze onafhankelijkheid zit hem in het feit dat wij geen voorkeur presenteren en niet afhankelijk zijn door bijvoorbeeld advertentie inkomsten van de fabrikanten.

De adviesprijs kan wijzigen, om zeker te zijn dat je de juiste prijs betaald raden wij je aan om te klik op “bekijk hier”. Deze link verwijst je naar een webshop om zodoende de prijs te bekijken alsmede het product daar eventueel aan te schaffen.

ProductOmschrijvingAdviesprijsKopen
TESAmakkelijk verwerkbaar
corrigeerbaar
als het zit dan zit het ook echt vast.
€ 2,95Bekijk hier
Bisonmakkelijk verwerkbaar
oplosmiddelvrij
€ 3,99Bekijk hier
Pattexsupersnel werkend
makkelijk verwerkbaar
€ 6,50Bekijk hier
CosmoFixmakkelijk verwerkbaar
reukloos
lijmt bijna alles supersnel
€ 10,50Bekijk hier
Merkloosmakkelijk verwerkbaar€ 3,49Bekijk hier

Online secondelijm kopen

Een grote vraag is of het slim is om secondelijm online te kopen. Zolang u gaat voor de gerenomeerde merken zit u altijd goed. De bekende en iets wat duurdere merken verpakken de lijm erg goed en stevig en plastic verpakkingen. Het verzenden van een dergelijk product door een webshop is daarom ook niet risicovol.

Moet ik ergens op letten bij het kopen van secondelijm?

De bekende merken zoals Bison, Tesa en Pattex zijn zeer aanbevolen. Cosmofix is tevens aanbevolen maar over het algemeen minder bekend. Bij het uitzoeken van de juiste lijm is het vooral goed om te kijken of de lijm op het type oppervlak of materiaal goed hecht. Dit is altijd te lezen bij productomschrijvingen of op de verpakking. Mocht je onverhoopt secondelijm moeten verwijderen, wij hebben 5 tips voor je!

8 Tips voor het gebruik van secondelijm

Secondelijm is een zeer sterke kleefstof die wordt gebruikt voor permanente hechting tussen twee oppervlakken. Het is ook zeer sneldrogend, en daarom moet elke gebruiker heel voorzichtig zijn bij het toepassen ervan. Secondelijm is verkrijgbaar in vele vormen en merknamen, de meest populaire zijn Bison en Pattex, maar ze zijn voornamelijk gebaseerd op cyanoacrylaat, een acrylhars bekend om zijn kleefkracht.

Het wordt ook gebruikt in ontelbare toepassingen met betrekking tot huishoudens, fabrieken, vliegtuigen, auto’s en elektronica, om er maar een paar te noemen.

Hieronder staan enkele tips om in gedachten te houden bij het gebruik van secondelijm.

1. Kies het juiste product

Er zijn verschillende soorten secondelijm verkrijgbaar, elk geschikt voor een bepaald oppervlak, zoals hout, plastic of keramiek. Lees de applicatie-instructies op de verpakking goed voordat u de lijm koopt, zodat u niet het verkeerde type krijgt. Er zijn ook verschillende soorten oppervlakten beschikbaar, zoals algemene knijpbuizen of precisietips en pennen voor het opvullen van scheuren of soortgelijke gedetailleerde taken.

2. Bedek de omliggende oppervlakken

Voordat u de verpakking opent of begint met het reinigen van de hechtoppervlakken, bedekt u alle omliggende oppervlakken met afplaktape of een andere bedekkend materiaal. Hiermee wordt alles beschermd tegen beschadiging door per ongeluk morsen.

3. Schuur de oppervlakken vooraf

Voor een betere hechting is het raadzaam om de oppervlakken vooraf te schuren. Als de objecten een laag hebben, moet u deze ook verwijderen. Gebruik fijn schuurpapier voor licht schuren.

4. Reinig de oppervlakken grondig

De oppervlakken van uw objecten moeten niet alleen worden geschuurd, maar ook worden schoongemaakt. Als het oppervlak vies is, hecht de secondelijm zich aan het vuil en niet aan het object zelf, dus als u klaar bent met het schuren, veegt u stof of puin weg met een vochtige doek en laat u deze drogen. Zorg ervoor dat het oppervlak ook vet- en roestvrij is.

5. Gebruik een kleine hoeveelheid secondelijm

Secondelijm is een zeer krachtige lijm die in zeer kleine hoeveelheden moet worden aangebracht. De aanbevolen hoeveelheid is een kleine druppel voor een oppervlak van 2,5 cm. Te veel toepassen zal in feite resulteren in een mindere hechting en zal ook de uithardingstijd vergroten.

6. Houd de gebonden onderdelen ongeveer 30 seconden vast

Nadat u de secondelijm hebt aangebracht, verbindt u de onderdelen snel met elkaar en houdt u ze ongeveer 30 seconden vast. Dit geeft voldoende tijd voor de eerste droging.

7. Laat de secondelijm gedurende een paar uur drogen

Voordat u het gelijmde voorwerp normaal gebruikt, moet u enkele uren wachten voor het volledige uithardingsproces. Dit zorgt voor maximale sterkte en hechting, zodat je een band kunt krijgen die lang meegaat.

8. Houd water weg van het toepassingsgebied

Water op de lijm kan de hechting verminderen, dus het is het beste om in een droge, goed geventileerde ruimte te werken.

Klaar om aan de slag te gaan met secondelijm?

Vragen over secondelijm? Stel ze hier!

10 antwoorden
 1. Corrie
  Corrie zegt:

  Beste, zit er een groot verschil tussen de merken? Tesa, Bison en Pattex lijken mij namelijk allemaal goede merken. Alvast bedankt

  mvg
  Corrie

  Beantwoorden
  • Redactie Lijmgids.nl
   Redactie Lijmgids.nl zegt:

   Beste Corrie,
   Bedankt voor je vraag!

   De drie merken die je benoemt (Tesa, Bison en Pattex) zijn inderdaad goede merken. Prijs is meestal wat hoger dan merkloze of minder bekende merken. Wil je voor kwaliteit en mag het best 1 of 2 euro meer kosten dan zijn die merken inderdaad prima keuzes.

   Succes!

   Beantwoorden
  • Redactie Lijmgids.nl
   Redactie Lijmgids.nl zegt:

   Beste Pe Luk,

   Bedankt voor je vraag!

   Het is sterk af te raden om verschillende lijmen met elkaar te mengen. Over het algemeen zijn de bekende merken sterk genoeg.

   Beantwoorden
 2. Rob
  Rob zegt:

  Oplossing voor uitdrogen secondelijm. wanneer je een tube hebt open gemaakt en je wil het weer afsluiten doe dat dan met een klein stukje alu. folie. Leg dat voorzichtig over het alu. schroef draad van het tubetje en draai dan voorzichtig het spuittutje vast, niet te ver draaien anders prikje door het alu. folie zo kan je tube heel lang bewaren.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *