Alles over de Beste Secondelijm en waar je het online kan kopen

Secondelijm is een van de meest gebruikte lijmsoorten voor zowel thuis als professioneel gebruik. Dit type lijm komt vaak in zeer kleine verpakkingen. Qua veiligheid is het zeer belangrijk om op te letten tijdens het gebruik van secondelijm. Het wel bekende plakken van huid op huid zorgt voor vele ongelukken op de huid. 1 secondelijm wordt soms ook wel superlijm genoemd, omdat het een super eigenschap heeft namelijk ultra snelle droging en hechting.

> Direct naar de top 5 secondelijmen

Secondelijm van fabrikanten als Bison, Tesa en Pattex zijn veelal te krijgen bij de bekende winkels zoals bij de Action of HEMA maar ook online zoals Bol.com, Praxis, Kruidvat en anderen. Het kopen van secondelijm is een fluitje van een cent, de kwaliteit van Tesa, Bison en Pattex is zeer aanbevolen. De volgende secondelijmen zijn dan ook zorgvuldig uitgekozen, wat het project ook is.

Secondelijm online kopen – top 5

Wij hebben de 5 meest verkochte en aanbevolen secondelijmen naast elkaar gezet in een handig overzicht:

Secondelijm kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Morgen in Huis via deze webwinkels:

 

Online secondelijm kopen

Een grote vraag is of het slim is om secondelijm online te kopen. Zolang u gaat voor de gerenomeerde merken zit u altijd goed. De bekende en iets wat duurdere merken verpakken de lijm erg goed en stevig en plastic verpakkingen. Het verzenden van een dergelijk product door een webshop is daarom ook niet risicovol.

Moet ik ergens op letten bij het kopen van secondelijm?

De bekende merken zoals Bison, Tesa en Pattex zijn zeer aanbevolen. Cosmofix is tevens aanbevolen maar over het algemeen minder bekend. Bij het uitzoeken van de juiste lijm is het vooral goed om te kijken of de lijm op het type oppervlak of materiaal goed hecht. Dit is altijd te lezen bij productomschrijvingen of op de verpakking. Lees ook onze 8 tips over het gebruik van secondelijm.

Secondelijm verwijderen

Wellicht heb je het eens meegemaakt, secondelijm op je huid of op een ander oppervlak gekregen. Gelukkig zijn er manieren om secondelijm eenvoudig van ieder oppervlak te verwijderen. Deze volgende manieren hier bij helpen.

1. Door middel van zeep(oplossing)

secondelijm met dop

Om secondelijm los te weken van is een combinatie van zeep met (warm) water een mogelijkheid. De zeep moet namelijk verdunt worden, hierom gebruik je water. Ook een tip is om een beetje azijn aan deze mix toe te voegen. Onthoud wel dat deze manier prima kan werken als secondelijm nog niet uitgehard is.

Is de lijm al uitgehard? Dan is een van de volgende manier mogelijk voor het verwijderen.

2. Aceton (oplosmiddel)

De volgende mogelijkheid om de lijm te verwijderen is het gebruik van aceton. Een bekendere vorm van aceton is nagellak remover. Zorg dat je een beetje nagellak (aceton) op de lijm en vooral waar het hecht aanbrengt. Je moet vervolgens even wachten voordat je vanzelf merkt dat de lijm van huid je valt. De restjes kan je eraf halen met je nagel of voorwerp. Pas wel op met de nagellak remover, het kan een beetje prikken als je teveel gebruikt.

3. Margarine (vet)

De 3e manier is het gebruik van margarine of een andere vettig product. Het is lastig om te hechten als er vet op een oppervlak zit. Deze mogelijkheid is vooral erg goed voor mensen met een gevoelige huid. Smeer de margarine of het vette product goed in waar de lijm zit. Misschien is het nodig om een paar keer wat te smeren maar dat merk je zelf snel genoeg.

4. Nagelvijl

Een andere manier is door een nagelvijl te gebruiken. Nadat de lijm is uitgehard kan je de lijm er proberen af te vijlen. Gebruik niet een te groffe vijl anders kan je je huid ook weer beschadigen.

5. Wasmiddel

De laatste manier om lijm te verwijderen is door het gebruik van vloeibaar wasmiddel. Gebruik ook warm water, hier moet je het mee mengen. Zorg dat het water niet te warm is voordat je je huid pijn doet. Maak een mooie mix van de wasmiddel en het warme water. Een kwart dopje wasmiddel is voldoende met een kopje warm water. Laat vervolgens de lijm weken in het sopje.

Vragen over secondelijm? Stel ze hier!

4 antwoorden
 1. Corrie
  Corrie zegt:

  Beste, zit er een groot verschil tussen de merken? Tesa, Bison en Pattex lijken mij namelijk allemaal goede merken. Alvast bedankt

  mvg
  Corrie

  Beantwoorden
  • Redactie Lijmgids.nl
   Redactie Lijmgids.nl zegt:

   Beste Corrie,
   Bedankt voor je vraag!

   De drie merken die je benoemt (Tesa, Bison en Pattex) zijn inderdaad goede merken. Prijs is meestal wat hoger dan merkloze of minder bekende merken. Wil je voor kwaliteit en mag het best 1 of 2 euro meer kosten dan zijn die merken inderdaad prima keuzes.

   Succes!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *