Nanocoating.nl

Alles over de beste tegellijm

Ben je op zoek naar de beste tegellijm, vraag jezelf dan eerst af voor welke klus je de lijm nodig hebt. Ga je de muren betegelen of richt jij je op de vloer deze keer? Soms is het slim om sneldrogende tegellijm te gebruiken, want hiermee kun je tegels op tegels lijmen. Denk aan het leggen van een tegelvloer over een waterdichte ondergrond. Als je gaat tegelen in de badkamer, of een andere vochtige ruimte, dan is een flexibele lijm voor tegels onmisbaar. Bij het verwijderen van tegellijm is het verstandig om de vloer te egaliseren met een laag cement. Is dit om één of andere reden niet mogelijk, dan kun je de ondergrond insmeren met zoutzuur of fosforzuur. Enig nadeel is dat dit natuurlijk enorm schadelijk voor het milieu is.

Heb je lijm nodig om tegels op je vloerverwarming te leggen, dan heb je minimaal een C2TE-lijm nodig. Dit klinkt heel technisch, maar het is gewoon een poederlijm met verbeterde hechting. Dit biedt voor een verbeterde slipweerstand én een verlengde open tijd. Dit laatste betekent niets meer dan dat je extra tijd hebt om de tegels op de lijm te plaatsen. Het is lastig om in te schatten hoeveel tegellijm per m2 je nodig hebt, omdat dit afhankelijk is van de soort lijm en de materialen die je gebruikt. Laten we als voorbeeld de gemiddelde tegelgrootte van 20x20cm en een lijmkam van 6mm nemen. Dan heb je voor poederlijm 1,8 kg/m2 nodig en van pastalijm zo’n 2,2 kg/m2.

Tegellijm kopen

Tegellijm van Eurocol koop je eenvoudig bij de Gamma, Hornbach en Karwei. Dit zijn in de praktijk vaak grote, zware zakken met poederlijm. Alle bouwmarkten, zoals de Praxis, hebben ook wel poederlijm en pastalijm in hun huismerk. Kijk goed naar de mogelijkheden die aansluiten bij jouw wensen. Bij Action is tegellijm niet altijd verkrijgbaar en sowieso niet in grote hoeveelheden. Ben je op zoek naar een tegellijm voor buiten, zoals bijvoorbeeld voor de aanleg van je zwembad of buitendouche? Dan gebruik je een vochtbestendige lijm, zoals de Eurocol 705 speciaal poederlijm.

Tegellijm online kopen – Top 5

Kies in 5 stappen de juiste tegellijm

Door onderstaande vragen te beantwoorden, weet je zeker dat je straks de beste tegellijm voor jouw klus in huis hebt!

  1. Gebruik je keramische tegels of natuursteen?
  2. Is het voor binnen of buiten?
  3. Komen de tegels in een vochtige ruimte?
  4. Ga je de vloer of wand betegelen?
  5. Welke lijmkam heb je nodig?

Heb je na het doorlopen van dit stappenplan nog steeds vragen? Stel gerust jouw vraag aan onze experts, door onderaan deze pagina een reactie achter te laten!

Tip van de expert

Logo lijmgids.nl “Breng niet teveel tegellijm ineens aan, want na twintig minuten is het al droog!”

Tegellijm vergelijken

Wij hebben de meest verkochte tegellijm onder elkaar gezet, zo kan je eenvoudig vergelijken en de tegel lijm kopen die je het meeste aanspreekt. De vergelijkingen baseren wij op informatie dat online beschikbaar is in combinatie met ervaringen van kopers. Gezien wij deze vergelijking geheel onafhankelijk benaderen heeft u een in een oogopslag een beeld van de verschillende producten. Onze onafhankelijkheid zit hem in het feit dat wij geen voorkeur presenteren en niet afhankelijk zijn door bijvoorbeeld advertentie inkomsten van de fabrikanten.

De adviesprijs kan wijzigen, om zeker te zijn dat je de juiste prijs betaald raden wij je aan om te klik op “bekijk hier”. Deze link verwijst je naar een webshop om zodoende de prijs te bekijken alsmede het product daar eventueel aan te schaffen.

ProductOmschrijvingAdviesprijsKopen
Bisonmakkelijk verwerkbaar€ 13,95Bekijk hier
Perfaxmakkelijk verwerkbaar€ 14,95Bekijk hier
Bison Superblijvend elastisch
hoge kwaliteit
€ 16,95Bekijk hier
Knaufhoge kwaliteit€ 16,95Bekijk hier
Bostikhoge kwaliteit€ 32,95Bekijk hier

Tegellijm kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Morgen in Huis via deze webwinkels:

 

Vragen over tegellijm? Stel ze gerust hieronder!

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *