Nanocoating.nl

Natuursteen Tegellijm voor Buiten

Natuursteentegels zijn enorm populair in interieurs en exterieurs, omdat ze in vele soorten voorkomen, die elk een speciale sfeer aan de ruimte of ruimte creëren. Toch is natuursteen niet het gemakkelijkste materiaal om mee te werken: bij het leggen van de tegels is een speciale lijm nodig. Er zijn veel lijmen voor natuursteentegels, maar niet elke steensoort heeft dezelfde lijm nodig.

De juiste natuursteen tegellijm zorgt voor een onberispelijk tegelwerk en een snellere en gemakkelijkere plaatsing. Een verkeerde keuze van een lijm kan echter leiden tot falen door de fysieke of visuele eigenschappen van de natuursteentegel te beïnvloeden. Daarom is het cruciaal om te kiezen voor de best mogelijke lijm voor de specifieke natuursteensoort.

Hoe een lijm kiezen voor natuursteentegelsNatuursteen tegels

Natuursteentegels kunnen de sleutel zijn tot het creëren van een specifieke sfeer, maar het leggen van de tegels heeft speciale aandacht nodig, vooral wat betreft de lijm die de tegels op hun plaats houdt. Omdat er verschillende soorten natuursteen zijn, zijn er ook veel lijmmogelijkheden, toch past niet elke lijm bij elke steensoort. Bij het kiezen van de beste tegellijm voor natuursteen dienen enkele belangrijke vragen te worden beantwoord.

1. Waar is het oppervlak van gemaakt?

De eerste factor waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een lijm voor natuursteen is de ondergrond waarop de stenen of tegels worden gelegd. Van welk materiaal is de ondergrond gemaakt? Is het poreus of absorberend? Kan het het gewicht van de tegels dragen? Dit zijn allemaal factoren die bepalen welke natuursteenlijmen op de specifieke ondergrond kunnen worden gebruikt. Ontdek welk type lijm uw ondergrond nodig heeft!

Bestudeer altijd het advies van de lijmfabrikant over geschikte ondergronden en tegels om kostbare fouten te voorkomen.

2. Welk type natuursteen wordt gebruikt?

De term natuursteentegel omvat alle tegels van natuursteen. Deze kunnen worden onderverdeeld in drie groepen: kalkhoudend, niet-kalkhoudend en leisteen:

Kalkhoudende natuursteen: steensoorten die calciumcarbonaat bevatten zoals kalksteen en marmer en sommige zandsteensoorten.
Niet-kalkhoudende natuursteen: natuursteensoorten die geen calciumcarbonaat bevatten waaronder graniet, zandsteen en basalt.
Leisteen: metamorfe steen gevormd gedurende een lange periode. Resultaten van een mix van andere steensoorten en mineralen.
Het belangrijkste verschil tussen de steensoorten met betrekking tot de keuze van de lijm is de porositeit. Poreuze natuursteentegels zoals kalksteen en zandsteen hebben een lijm nodig die niet in de poriën van de tegel trekt. Niet-poreuze tegels zoals marmer en graniet kunnen worden verlijmd met een breder scala aan lijmsoorten. Ook de kleur van tegels is van belang, want een lichtgekleurde of doorschijnende tegel (marmer en kalksteen) mag nooit worden gecombineerd met een gekleurde lijm. De lijmlaag kan door de tegel heen zichtbaar zijn en de tint van de afgewerkte tegels beïnvloeden.

3. In wat voor omgeving worden de stenen of tegels gelegd?

De meest voorkomende toepassingen van natuursteentegels vinden plaats op wanden en vloeren. Deze twee toepassingen kunnen echter niet met dezelfde lijm worden voltooid. Muren vereisen verticale verlijming, daarom moet de lijm sterk genoeg zijn om de tegels op hun plaats te houden, zelfs als de lijm niet volledig is uitgehard. Ook het gewicht van de wandtegel heeft invloed op de keuze van de lijm. Bij het leggen van natuursteentegels op vloeren moet rekening gehouden worden met de luchtbehoefte van de lijm. De meeste lijmen voor natuursteentegels hebben lucht nodig om uit te harden, maar voor vloeren zijn andere manieren van uitharden gunstiger omdat er niet veel lucht onder vloertegels zit.

De keuze van de lijm wordt ook beïnvloed door het feit of de tegels binnen of buiten worden geplaatst. Vooral buitenbetegeling heeft aandacht nodig aangezien de verwerkingsomstandigheden, temperatuur en luchtvochtigheid kunnen variëren. De omstandigheden mogen niet te warm of te koud zijn en het vochtigheidspercentage moet binnen het aangegeven bereik liggen. Niet alleen de toepassing is belangrijk, maar er moet ook rekening worden gehouden met de vereiste duurzaamheid van de lijm: betegeling aan de buitenkant wordt blootgesteld aan de elementen, evenals extreme temperaturen en drastische fluctuaties die sterkte en flexibiliteit van de lijm vereisen. de lijm: de applicatie-omstandigheden zullen de gegeven normen waarschijnlijk niet overschrijden, noch is het waarschijnlijk dat de tegels onderhevig zijn aan temperatuurschommelingen of de elementen. Merk op dat flexibiliteit van de lijm vereist is, vooral wanneer tegels op vloerverwarming worden gelegd.

Natuursteen tegellijm kopen?

Vandaag besteld = Snel, Voordelig en Morgen in Huis via deze webwinkels:

 

Vragen over natuursteen tegellijm? Stel ze gerust hieronder!

4 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *